kolmapäev, 3. mai 2017

Nädala nipp - Ruumi sisenedes tereta alati, nii muudad ennast nähtavaks?

No-nii, nüüd on küll häbi tunnistada, et pühad nii pikaks venisid ja polnud aega nädalast head ülevaadet anda! Kuid alustame praegu.
Esmaspäeva hommik hernekasvatusse suuri uudiseid ei toonud, kuid seevastu teisipäev andis tubli annuse laste tervise kasvatamiseks. Nimelt toimus Pärnu lasteaedade erirühmade laste sportlik mängupäev. Meie rühma lastel olid seljas ilusad punased ja rohelised särgid, mis me eelmise aasta maasikaprojekti raames saime. Kui me spordisaali sisenedes kõva häälega teisi tervitasime märkasid meid kõik teised saalisolijad.
Ülesandeks lillepeenra kujundamine

Koristustöödel
24.-28.aprill oli lasteaias MUUSIKANÄDAL. Kuulasime palju erinevat muusikat ja erinevaid pille ning meisterdasime lastega HERNEPILLI. Selleks oli vaja WC-paberi rulli, mille lapsed värvisid guaššidega herneroheliseks. Seejärel tuli õhupall teibiga rulli otstesse kinnitada. See oli lastele päris raske ülesanne, et see ilusti sirge ja sile jääks. Rulli sisse panime herneid ja kaunistasime pilli erinevate kujunditega. Iga pill tegi natuke erinevat häält. Vastavalt sellele kui palju herneid pilli sisse pandi. Kui Hernepillid valmis, saime neid koos kõristada ja vahvat muusikat teha!
Meie rütmikad hernepillid
 
Kuna lastele meeldib küpsetada, siis otsustasime seekord teha midagi magusat. Lapsed arvasid, et võiks teha muffineid. Mõeldud-tehtud. Kohandasime natuke retsepti ja asendasime tavalise jahu hernejahuga. Hernejahu oli ilusat helerohelist värvi, natuke teise maitsega. Tainas tuli teistmoodi, kuid muffinid maitsesid hästi. Pakkusime hernemuffineid kokatädidele, kes imestasid, et hernejahust tehtud muffin on väga maitsev!
Noored küpsetamishuvilised tegutsemas
Maitsev tervislik amps



Kes soovib, võib ise järele teha!

Nädala küsimusele vastamine ei valmistanud meile muret. Nüüd on sinu kord enda teadmised proovile panna!

Küsimus - Kes alustas hernesortide aretamist?
  • Aleksander Kibuvits
  • Julius Aamisepp
  • Johannes Parksepp
Peatse kuulmiseni ja mõnusat kevade jätku soovides
Maiu, Ene ja Kristi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar